Nordic International School planerar för ny skola på Stora Essingen

pressrelease

2021-12-16, 07:00

Hösten 2022 kan Stockholm få en ny grundskola. Nordic International School planerar att öppna en grundskola för årskurs 4-9 på Stora Essingen i nyrenoverade lokaler på Segelbåtsvägen, några minuters promenad från Tvärbanan och hållplats för buss 1. Första året tar skolan in elever till årskurs 4–7, och i takt med att eleverna blir äldre utökar skolan med årskurs 8 och 9.

– Vi är väldigt glada att vi nu är igång med planeringen för att etablera vår första skola i Stockholm. Med vår internationella profil och vårt tydliga kunskapsfokus, kan vi erbjuda något som jag vet att många vårdnadshavare i Stockholm efterfrågar, säger Katharina Sjögren-Edström, VD för Nordic International School.

Nordic International School finns redan i flera svenska städer och driver grundskolor med internationell profil. Skolorna särskiljer sig genom att ha höga krav på ordning och reda, utbilda tvåspråkigt på svenska och engelska och ha ett tydligt fokus på elevernas kunskapsutveckling. Skolorna tillämpar skoluniform för elever och klädkod för personal och rekryterar lärare både från Sverige och andra delar av världen.

Nordic International School som är en del av Watma Education, driver sedan tidigare grundskolor i Kalmar, Karlstad, Norrköping, Trollhättan och Växjö. Nu står Stockholm på tur.

Tisdag 25 januari kl 18:00 har skolan ett informationsmöte på Essinge Konferens, Segelbåtsvägen 15 som alla intresserade vårdnadshavare och elever är välkomna att delta i, anmälan till mötet görs via hemsidan. Vi kommer också att erbjuda digitala möten, se information på hemsidan. Redan nu är det möjligt att ställa sig i kö till skolan genom att fylla i ett formulär på skolans hemsida www.nordicinternational.se.

Beslut om skolstart fattas preliminärt i slutet av februari, och baseras på hur många som ansökt till skolan och att bygglovet är på plats.

Presskontakt

Nordic International School