Klart med tillstånd på fem nya orter för Nordic International School

news

2021-09-13, 11:49

Skolinspektionen har gett Nordic International School tillstånd att etablera grundskolor i Lerum, Linköping, Uddevalla, Sollentuna, Ystad hösten 2022 eller 2023.

Nordic International School erbjuder grundskoleutbildning med en internationell profil, fokus på kunskapsutveckling och ordning och reda, samt evidensbaserade undervisningsmetoder. Skolan utmärker sig även med att ha en gemensam klädpolicy för elever och personal och rekryterar lärare från såväl Sverige som olika delar av världen. Läs mer om skolans utbildningskoncept här.

– De elever och föräldrar som söker sig till oss gör det ofta för att de letat efter en skola med ordning och reda, en skola som har höga förväntningar på eleverna och stort fokus på kunskaper, säger Erik Ramberg, Etableringschef Nordic International School.

I Ystad kommer skolan preliminärt att ligga i regementsområdet och på övriga orter går nu sökandet efter lokaler in i ett mer intensivt skede.

– Vi letar efter lämpliga lokaler om minst 1500 kvm i Lerum, Linköping, Uddevalla och Sollentuna. Det som är viktigt för oss är att det blir en bra studiemiljö för eleverna. Det är även viktigt att det finns bra ytor för skolgård i anslutning till byggnaden samt goda kommunikationsmöjligheter för både elever och vårdnadshavare, berättar Erik Ramberg.

Nordic International School grundades 2017 och driver idag grundskolor i Kalmar, Karlstad, Norrköping, Trollhättan och Växjö. För närvarande står cirka 5 000 barn i kö för att börja på någon av skolorna inför kommande år.

Den som vill ställa sitt barn i kö till Nordic International School hittar mer information om det här på hemsidan.

Presskontakt

Erik Ramberg

Vice VD och Affärsutvecklingschef grundskola och gymnasium erik.ramberg@watma.se 072-167 30 01