Nordic International School etablerar skola i Trollhättan

pressrelease

2019-01-22, 08:00

Hösten 2019 kan Trollhättan få en ny grundskola. Det är friskolekoncernen Nordic International School som fått tillstånd av Skolinspektionen att etablera en grundskola i Trollhättan. Skolan är tänkt att vara belägen på Lasarettsvägen och kommer erbjuda årskurserna 4–9.

”Vi är väldigt glada över att ha fått tillstånd att etablera oss i Trollhättan. Vi hoppas att vi, genom vårt tydliga kunskapsfokus, kommer erbjuda något som saknats i Trollhättan”, säger Katharina Sjögren-Edström, VD för Nordic International School.

Nordic International School driver svenska grundskolor med internationell profil. Skolorna särskiljer sig genom att ha höga krav på ordning och reda, utbilda tvåspråkigt på svenska och engelska och ha ett tydligt fokus på elevernas kunskapsutveckling. Skolorna tillämpar klädkod för både elever och personal och rekryterar lärare från olika delar av världen.

Nordic International School driver sedan hösten 2017 en skola i Norrköping och startade hösten 2018 sin andra skola i Karlstad. Nu står Trollhättan på tur.

”Trollhättan har en positiv demografisk utveckling och det saknas en skola med en internationell profil, vi anser därmed att det finns utrymme för en skola med vårt fokus”, säger Katharina Sjögren-Edström.

Den 28 februari kl. 18:00 har skolan ett informationsmöte på Hebeteatern i Trollhättans Folkets Hus som alla intresserade vårdnadshavare är välkomna att anmäla sig till. Du anmäler dig per e-post till info@nordicinternational.se

Redan nu är det möjligt att ställa sig i kö till skolan genom att fylla i ett formulär på skolans hemsida.