Nordic International School får tillstånd att starta i Göteborg och Västerås

pressrelease

2020-06-15, 07:00

Skolinspektionen har gett Nordic International School tillstånd att etablera grundskolor i Göteborg och Västerås hösten 2021. Skolorna ska erbjuda årskurserna 4–9 och nu pågår intensiv aktivitet för att hitta lämpliga lokaler att etablera skolorna i.

Nordic International School erbjuder grundskoleutbildning med en internationell profil, fokus på kunskapsutveckling och ordning och reda, samt evidensbaserade undervisningsmetoder. Skolorna utmärker sig även med att ha skoluniform för elever och klädkod för personal och rekryterar lärare från såväl Sverige som olika delar av världen. Läs mer om vårt koncept här.

Nordic International School grundades 2017 och driver idag grundskolor i Karlstad, Norrköping och Trollhättan. En ny skola öppnar i Kalmar i augusti 2020 och efter det står alltså Göteborg på tur. Den första skolan inom Nordic International School startade 2017 och för närvarande står över 5000 barn i kö för att börja på någon av skolorna inför kommande år.

Du som vill ställa ditt barn i kö till Nordic International School Göteborg och Västerås kan göra det här.

Är du fastighetsägare eller har tips om lokaler?
Vi letar efter lämpliga lokaler i hela Göteborgs Stad samt Västerås kommun. Storleksmässigt krävs minst 1500 kvm eller mer. Det är även viktigt att det finns ytor för skolgård i anslutning till byggnaden samt goda kommunikationsmöjligheter för både elever och vårdnadshavare.

Presskontakt