Nordic International School Trollhättan öppnar i augusti 2019

pressrelease

2019-03-28, 08:00

I augusti startar Nordic International School sin tredje skola, denna gång i Trollhättan. Skolan kommer vara belägen på Lasarettsvägen och erbjuda årskurs 4-9.

– Vi har sedan vi fick tillståndet av Skolinspektionen upplevt att det finns en stor efterfrågan efter en skola med vårt fokus i Trollhättan och vi är därför är väldigt glada över att meddela att vi startar skolan nu till hösten, säger Erik Ramberg, marknadschef på Nordic International School.

Skolan hade i slutet av februari en informationskväll dit över 200 personer dök upp. I dagsläget står cirka 150 elever i skolans kö och man siktar på att till hösten starta minst en klass per årskurs i årskurserna 4–7.

Antagningen inleds måndagen den 1 april, då skickas antagningserbjudanden till vårdnadshavare som ställt sina barn i skolans kö.

Man har även inlett rekryteringen av personal och hittills har cirka 100 ansökningar kommit in med kandidater från många olika delar av världen.

– Vi har sökande från Trollhättan, Vänersborg och Göteborg men också från Kina, USA och runt om i Europa. Det är väldigt glädjande att intresset för att arbeta på vår skola är så stort, säger Pär Sigvardsson, HR-chef på Nordic International School.

Måndag den 1 april tillträder Ms Anna Fredholm som tillförordnad biträdande rektor för skolan. Ms Fredholm arbetar idag som biträdande rektor och administratör på Nordic International School Karlstad och kommer jobba med skolstarten i Trollhättan under skolans uppstartsfas.