Ms Kim Robertsson

Hon vill inspirera elever till att följa sina drömmar: ”Allt slit är värt det”

Studievägledaren Ms Kim Robertsson beskriver Nordic International School Täby som skolan hon själv hade velat gå på som grundskoleelev. Det är en studieinriktad skola med strålkastaren riktad mot elevernas kunskapsutveckling.

– Jag tyckte att konceptet var så bra och vettigt. Min första tanke när jag hörde om Nordic International School var att om jag hade gått i grundskolan, då hade jag velat gå här. Jag hade bytt skola direkt, säger Ms Robertsson skrattandes och berättar att hon som gymnasieelev skrev en debattartikel om fördelarna med skoluniform.

Reflekterandes över sitt jobb säger hon att det viktigaste för henne är att eleverna förstår att de kan uppnå sina drömmar.

– Jag vill inspirera och motivera mina elever. Jag vill verkligen få dem att känna att det inte finns några gränser eller hinder. Att man är tjej, kille, vilken etnicitet eller sexuell läggning man har, det spelar ingen roll. Alla har rätt att följa sina drömmar.

Oavsett vad en elev har som mål tycker Ms Robertsson att elever på Nordic International School får förutsättningarna för att efter grundskolan ta sina liv i den riktning de vill. Det är en varm stämning på skolan, något som skulle kunna förklaras av konceptets fokus på ordning och reda.

– Vi är en studieinriktad skola men det betyder inte att vi har ett kallt klimat, tvärtom. Vi behöver inte bli arga på eleverna. Jag tror att på andra skolor där man inte har verktygen för att hålla ordning så måste vuxna bli arga eller höja rösten för att få uppmärksamhet.

Hon fortsätter:

– Jag minns själv när jag hade en lärare i grundskolan som kastade en pennvässare i väggen för att få tyst på klassen. När det blir pratigt i klassrummet hos oss skriver vi istället “S” för “Silence” på tavlan, räknar ner från fem, och sen blir det tyst.

Ett starkt minne som Ms Robertsson har är när en elev, som i sina tidigare skolor blivit utsatt för mobbning, uppträdde på en talangjakt arrangerad av skolan.

– Den här eleven blev väldigt känslosam efter sitt uppträdande och ville tacka alla för att hen kunde få vara sig själv. Det var ett så starkt ögonblick och det bästa exemplet på vad jag menar när jag säger att stämningen på skolan är varm.

Tre ord Ms Robertsson tycker beskriver Nordic International School Täby är kärlek, ambition och gemenskap.

– Arbetstempot här är högt men allt slit är verkligen värt det. Vi finns här för eleverna och vill leverera för dem varje dag.

Namn: Ms Kim Robertsson
Yrke: Studievägledare på Nordic International School Täby
Varför jobba på Nordic International School: Gemenskapen är stark och ambitionsnivån hög. Vi lärare finns här för eleverna och vill leverera för dem varje dag.